Carlos Checa

Nueva imagen Carlos Checa inicia aquesta tardor de 2021 la setena Temporada com a director titular i artístic de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), d’altra banda des de novembre de 2016 és director musical de l’Orquestra Simfònica de la discogràfica Universal Music amb seu a Madrid, i també, des de la seva fundació en 2005, Carlos és director artístic del Festival Internacional de Música Serranía de Cuenca (FIMUC).

De la seva trajectòria musical destaca el seu salt a l’escena internacional a la Xina, en 2005, dirigint la City Chamber Orchestra of Hong Kong. Al 2006 va rebre una beca de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya. En 2009 va debutar amb excel·lents crítiques al capdavant de la Royal Philharmonic Orchestra en el Cadogan Hall de Londres i per invitació personal del mestre Gustavo Dudamel, al maig de 2014 va fer el seu debut a Veneçuela, en “El Sistema”. Ha dirigit també principals orquestres simfòniques a Mèxic, el Perú, Xile, l’Argentina, Costa Rica, Hondures i Polònia, i a Espanya ha dirigit entre altres, orquestres com la Simfònica de Ràdio i Televisió Espanyola ,Real Filharmonia de Galícia, Orquestra Simfònica de Balears, Orquestra d’Extremadura, Orquestra de Còrdova, Orquestra Simfònica Provincial de Màlaga, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra Clàssica Santa Cecilia, Orquestra Manuel de Falla i l’Orquestra Simfònica de Tenerife.

De la mà d’Universal Music Group, dirigeix des de 2016 gires simfòniques a nivell nacional i internacional amb diferents artistes de la discogràfica, ha dirigit en els principals festivals de música d’Espanya i destaca el seu debut en El Teatro Real de Madrid i en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

www.carloscheca.es