Com funciona la JOSB?

Com funciona la JOSB?

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, és una formació orquestral que realitza intensos assajos en dos caps de setmana consecutius, previs al primer concert. Realitza una temporada de concerts a la ciutat de Barcelona amb un mínim anual de sis programes simfònics diferents, i no té prevista la seva activitat en el periode de Nadal, Setmana Santa, ni a l’estiu.

Compta amb un equip de professors especialitzats que permet una formació complementària a l’educació musical de tots els seus integrants i que participa activament en els assajos parcials, d’aquesta forma, els músics enforteixen el seu aprenentatge com a instrumentistes en l’orquestra. D’aquest equip de professors formen part permanent del consell artístic de la JOSB juntament amb el director titular, Albert Carbonell i Sauri, compositor, Beatriz Cambrils, flauta de la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i Matthias Weinmann, violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

La JOSB s’estructura sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa, i convida regularment a directors d’orquestra per ampliar la formació dels nostres músics. En la primera temporada van oferir concerts prestigioses batutes convidades com Josep Caballé Doménech, director titular de la Colorido Springs Phillarmonic i GeneralMusikdirektor de la Staatskapelle i l’Opera de Halle (Alemanya), el director Veneçolà Joshua Dos Santos, deixeble del mestre José Antonio Abreu, habitual en l’escena internacional i assistent del reconegut mestre Gustavo Dudamel, i Salvador Brotons, reconegut director d’orquestra i compositor Barceloní, que actualment ocupa el càrrec de l’adreça titular de la Vancouver Symphony Orchestra i de la Banda Municipal de Barcelona.En la Segona temporada ha estat de nou convidat el mestre Joshua Dos Santos iuntament amb el mestre Manuel Hernández Silva , director titular de la Filharmónica de Málaga i el mestre Valencià Rubén Gimeno.

CONCERTS

Com a projecte educatiu, cultural i social, la JOSB té vocació d’oferir concerts en diferents espais i auditoris tant a la pròpia ciutat com fora de Barcelona. L’orquestra ofereix concerts a salas com la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu,a L’Auditori, a  l’Auditori Axa, L’Auditori Eduard Toldrà del CMMB, en el  Paranimf de la Universitat de Barcelona i a la Sala d’actes del Centre Cívic “La Sedeta”, la seva seu habitual d’assajos, que posseeix una excel·lent acústica per assajar, i que va ser l’antiga sala d’assajos de la Banda Municipal de Barcelona.En la propera temporada la JOSB debuta al Palau de la Música.

SUPORT INSTITUCIONAL, PÚBLIC I PRIVAT.

L’orquestra rep un suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’institut de cultura i a més gràcies a la signatura d’un conveni realitzat en 2015 per la cessió d’espais al Centre Civic la Sedeta.

D’altra banda ha signat un conveni de col·laboració per quatre anys amb la prestigiosa Universitat de Barcelona, i en la temporada 2015-2016 va rebre el suport Institucional de de Acció Cultural Espanyola (ACE) gràcies al seu programa visitants.

D’altra banda, la JOSB es finança a través de l’Associació Barcelona Ciutat de Música, gràcies a les aportacions dels propis integrants de l’orquestra, que aporten 41 euros mensuals, o bé en fraccions semestrals de 250€.Aquestes aportacions es poden prorrogar fins a dos anys consecutius on els músics poden optar de nou a realitzar les proves per continuar en l’orquestra, o bé deixar d’abonar aquesta quota al moment que el músic deixa de pertànyer a la JOSB.

Finalment, la JOSB compta amb membres col·laboradors i protectors que realitzen donacions, i empreses privades que patrocinen l’orquestra. En la temporada 2016-2017 la JOSB rep el patrocini de l’Obra social de la Clínica Sanza l’empresa Auto-Beltran Mercedes.i l’empresa Gratacós.

LA JOSB TAMBÉ DESENVOLUPA UNA IMPORTANT ACTIVITAT SOLIDÀRIA.

La JOSB no nomès complementa a joves en la seva formació musical i ofereix concerts gratuïts a la ciutadania,l’orquestra també desenvolupa des de la seva fundació una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càrites gràcies a l’Ordre Constantinià de Sant Jordi i un concert per a la Fundació Pascual Maragall i a més ha col·laborat amb la Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip i d’un tema inclòs en el CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies.

 

Comparte !