Com funciona la JOSB?

Com funciona la JOSB?

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, ​​és una jove formació orquestral formada per músics d’edats compreses entre els 15 i els 26 anys, que realitza intensos assajos en dos caps de setmana consecutius previs al primer concert i realitza així una temporada de concerts gratuïts i també solidaris a la ciutat de Barcelona, amb un mínim anual de sis programes simfònics diferents, no tenint prevista la seva activitat per Nadal, Setmana Santa, ni a l’estiu.

Compta amb un equip de professors especialitzats que permet una formació complementària a l’educació musical de tots els seus integrants i que participa activament en els assajos parcials, d’aquesta manera, els músics enforteixen el seu aprenentatge com a instrumentistes en l’orquestra. D’aquest equip de professors formen part permanent del consell artístic de la JOSB juntament amb el director titular, Albert Carbonell i Sauri, compositor, Beatriz Cambrils, flauta de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i Matthias Weinmann, violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

La JOSB s’estructura sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa, i convida regularment a directors d’orquestra per ampliar la formació dels nostres músics, com ara Josep Caballé Domènech, Joshua Dos Santos, Salvador Brotons, Manuel Hernández Silva, Rubén Gimeno, Íñigo Pirfano, Virginia Martinez , Francesc Prat i Michael Thomas. En aquesta V temporada 19/20, torna  Josep Caballé Domenech,   Iñigo Pirfano i  per primer cop debuta amb la JOSB Tomàs Grau.

CONCERTS.

Com a projecte educatiu, cultural i social, la JOSB té vocació d’oferir concerts en diferents espais i auditoris tant en la pròpia ciutat com fora de Barcelona. L’orquestra ha actuat en sales com la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu, l’Auditori, l’Auditori Axa, l’Auditori Eduard Toldrà del CMMB, El Paranimf de la Universitat de Barcelona i a la Sala d’actes del Centre Cívic “La Sedeta “, la seva seu habitual d’assajos, que posseeix una excel·lent acústica per assajar, i que va ser l’antiga sala d’assajos de la Banda Municipal de Barcelona.

La JOSB va debutar amb gran èxit al Palau de la Música Catalana a l’octubre de 2017 i torna de nou a aquesta sala emblemàtica la temporada 19/20, d’altra banda, tornarà de nou la temporada vinent a l’Auditori de Barcelona, ​​amb dos programes simfònics diferents.D’altra banda en aquetsa cinquena temporada farà la seva segona gira en aquesta ocasió per Osca i Andorra.

SUPORT INSTITUCIONAL PÚBLIC I PRIVAT.

L’orquestra rep un suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de cultura i a més gràcies a la signatura d’un conveni realitzat en 2015 per la cessió d’espais al Centre Cívic la Sedeta. D’altra banda el mateix 2015 va signar un conveni de col·laboració per quatre anys amb la Universitat de Barcelona, ​​i en la temporada 2015-2016 va rebre el suport Institucional de d’Acció Cultural Espanyola (ACE) gràcies al seu programa visitants.

La JOSB es finança a través de l’Associació Barcelona Ciutat de Música, gràcies a les aportacions dels propis integrants de l’orquestra, que aporten 41 euros mensuals, o bé en fraccions semestrals de 250 € .Aquestes aportacions es poden prorrogar fins a dos anys consecutius on els músics poden optar de nou a realitzar les proves per continuar en l’orquestra, o bé deixar d’abonar aquesta quota en el moment que el músic deixa de pertànyer a la JOSB.

Finalment, la JOSB compta amb membres col·laboradors i protectors que realitzen donacions i empreses privades que Patrocinen l’orquestra. En aquesta V Temporada 2019-2020 la JOSB compta amb el patrocini de  l’empresa Auto-Beltrán Mercedes,  l’empresa Gratacós i el suport de l’obra Social La Caixa.

L’JOSB TAMBÉ DESENVOLUPA UNA IMPORTANT ACTIVITAT SOLIDÀRIA

La JOSB no només complementa a joves en la seva formació musical i ofereix concerts gratuïts a la ciutadania, l’orquestra també desenvolupa des de la seva fundació una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càritas gràcies a l’Ordre Constantinià de Sant Jordi , un concert per a la Fundació Pasqual Maragall i un altre per l’AFAB (Associació de familiars malalts d’Alzheimer) , a més ha col·laborat amb la Marató de TV3 a la gravació d’un videoclip i d’un tema inclòs al CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies.

Consulta la trajectòria artística de la JOSB:

MEMÒRIA I TEMPORADA 2015-2016.

MEMÒRIA II TEMPORADA 2016-2017.

MEMÒRIA III TEMPORADA 2017-2018.

IV Temporada 2018/2019

Patrocina:

gratacós            bcm      LogoPatrocinioAB

Col.labora:

logo-vector-obra-social-la-caixa

Amb el suport de:

logo sedeta defAj_BCN_D.indd

Mitjans col.laboradors:

logo el PeriódicoRevista Musical catalanaradio 4 rne

Comparte !