Què és la JOSB?

Què és la JOSB?

És La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) i té com a objectiu difondre la música simfònica. Com a activitat musical, pedagògica i cultural, complementa la formació dels joves instrumentistes fomentant-ne el desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic en què es comparteixen coneixements, il.lusió, esforç i talent.

La JOSB es va fundar l’any 2015 sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa. Es va presentar el 25 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu i ara al juny de 2017 finalitza  la seva  segona  temporada de concerts gratuïts a la ciutat de Barcelona. Col.labora amb directors d’orquestra convidats com Josep Caballé Domenech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons o Rubén Gimeno i amb professorat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.La JOSB  té el suport d’institucions (com ara l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Centre Cívic La Sedeta) i d’amics col•laboradors i membres protectors, i rep el patrocini de Barcelona Ciutat de Música, l’Obra Social de la Clínica Sanza, Mercedes-Benz AutoBeltran i Gratacós 1940.

La JOSB  també desenvolupa una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càrites gràcies a l’Ordre Constantinià de Sant Jordi, un concert benèfic per a la Fundació Pascual Maragall i també un concert solidari  al Centre Penitenciari de Can Brians de Barcelona. D’altra banda  ha col·laborat amb la Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip i d’un tema inclòs en el CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies.

Manuel Hernádez Silva
Manuel Hernádez Silva
"La energía que imprimen los jóvenes al hacer música es quizá la mejor recompensa que podemos recibir los directores que trabajamos con ellos. Guardo un recuerdo entrañable de mi vista a la JOSB"
Carlos Checa
Carlos Checa
"La JOSB es una experiencia musical extraordinaria para los jóvenes y una herramienta cultural muy valiosa para la ciudad"
Joshua Dos Santos
Joshua Dos Santos
"La JOSB más que una orquesta es una familia. Su entrega y dedicación está en cada una de sus notas. Ha sido un gran honor conocerlos"

Consulta la trajectòria artística de la JOSB:

MEMÒRIA TEMPORADA 2015-2016.

MEMÒRIA TEMPORADA 2016-2017.

Comparte !