Què és la JOSB?

Què és la JOSB?

És La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) i té com a objectiu difondre la música simfònica. Com a activitat musical, pedagògica i cultural, complementa la formació dels joves instrumentistes fomentant-ne el desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic en què es comparteixen coneixements, il.lusió, esforç i talent.

La JOSB es va fundar l’any 2015 sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa. Es va presentar el 25 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu i des de la seva temporada inaugural 15/16, manté un mínim de sis programas simfònics per temporada  amb concerts gratuïts a la ciutat de  Barcelona. Col.labora amb directors d’orquestra convidats com Josep Caballé Domenech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons , Rubén Gimeno ïñigo Pirfano i Michael Thomas i amb professorat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.La JOSB,  té el suport d’institucions (com ara l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Centre Cívic La Sedeta) i d’amics col•laboradors i membres protectors, i rep el patrocini de Barcelona Ciutat de Música, Mercedes-Benz AutoBeltran i Gratacós 1940.

La JOSB  també desenvolupa una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càrites gràcies a l’Ordre Constantinià de Sant Jordi, un concert benèfic per a la Fundació Pascual Maragall,  també un concert solidari  al Centre Penitenciari de Can Brians de Barcelona. D’altra banda  ha col·laborat amb la Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip i d’un tema inclòs en el CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies. Des de 2017 manté una col.laboració amb l’AFAB (Associació de Familiars Malalts d’Alzehimer ) i col.labora  amb un concert  anual al Palau de la Música Catalana.  .

Virginia Martínez
Virginia Martínez
"Trabajar con la JOSB ha sido un verdadero placer. La ilusión con la que trabajan sus músicos ha sido un regalo para mí, que he ido sorprendiéndome día a día de su progresión hasta ofrecer un concierto tan maravilloso como el de anoche en el Paraninfo de la Universidad de Barcelona. Solo tengo palabras de agradecimiento para todo el equipo por el trato que he recibido y por la pasión que le ponéis a vuestro trabajo."
Salvador Brotons
Salvador Brotons
"Felicitats Carlos Checa pel teu gran treball amb la JOSB. És molt gratificant treballar amb joves tan entusiasmats. Aquesta experiència la valoraran molt en un futur, especialment perquè som un país que hauríem de tenir moltes més orquestres i fa molta falta la sensibilitat per l'art ja de ben joves. Gràcies per la vostra iniciativa i ànims per continuar creixent".
Íñigo Pirfano
Íñigo Pirfano
"Trabajar con la JOSB ha supuesto una experiencia enriquecedora y gratificante. La entrega, el talento y la pasión de estos jóvenes instrumentistas permiten alcanzar un muy alto nivel de excelencia musical”
Manuel Hernádez Silva
Manuel Hernádez Silva
"La energía que imprimen los jóvenes al hacer música es quizá la mejor recompensa que podemos recibir los directores que trabajamos con ellos. Guardo un recuerdo entrañable de mi vista a la JOSB"
Carlos Checa
Carlos Checa
"La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona és una experiència musical extraordinària per als joves i una eina cultural molt valuosa per a la ciutat"
Joshua Dos Santos
Joshua Dos Santos
"La JOSB más que una orquesta es una familia. Su entrega y dedicación está en cada una de sus notas. Ha sido un gran honor conocerlos"

Consulta la trajectòria artística de la JOSB:

MEMÒRIA I TEMPORADA 2015-2016.

MEMÒRIA II TEMPORADA 2016-2017.

MEMORIA III TEMPORADA 2017-2018.

IV Temporada 2018/2019

Patrocina:

gratacós            bcm      LogoPatrocinioAB

Col.labora:

logo-vector-obra-social-la-caixa

Amb el suport de:

logo sedeta defAj_BCN_D.indd

Mitjans col.laboradors:

logo el PeriódicoRevista Musical catalanaradio 4 rne

Comparte !