Què és la JOSB?

Què és la JOSB?

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), té com a objectiu difondre la música simfònica dins del marc d’una temporada de concerts a la ciutat de Barcelona i com a activitat musical, pedagògica i cultural, complementa la formació dels joves instrumentistes fomentant-ne el seu desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic en què es comparteixen coneixements, il·lusió, esforç i talent.

La JOSB es va fundar l’any 2015 sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa. Es va presentar el 25 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu i des de la seva Temporada inaugural 15/16, manté un mínim de sis programes simfònics per temporada amb concerts gratuïts i solidaris a la ciutat de Barcelona. Realitza també esdeveniments corporatius per altres empreses o entitats de la ciutat i ha estat convidada a fer diferents gires: En 2018 va debutar a Plasència, Reus i Fuenterroble de Salvatierra ( Salamanca) , a l’octubre de 2019, una gira per Barbastro ( Osca) i Andorra, al 2021 va fer una gira debutant al Palau de Congressos d’Àvila i al Palau de Congressos de Salamancai la derrera Temporada 22/23 va tornar a Reus i va debutar a l’Auditori de  l’Hospitalet de l’infant i l’Auditori de Saragossa.

Col.labora també amb directors d’orquestra convidats com Josep Caballé Domenech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons, Rubén Gimeno, Virginia Martínez, Christian Vásquez, Íñigo Pirfano , Francesc Prat, Tomàs Grau, Michael Thomas ,José Maria Moreno i Xavier Puig  i amb professorat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC),  de l‘Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Simfònica del Valles i Franz Schubert Filarmonía.

La JOSB, té el suport d’institucions com ara l’Ajuntament de Barcelona, el Centre Cívic La Sedeta i L’escola de Música de l’Example, suport  d’amics col·laboradors i membres protectors, i rep el patrocini de l’Associació Barcelona Ciutat de Música, Antea i Gratacós 1940.

La JOSB també desenvolupa una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càritas, Fundació Pascual Maragall, l’AFAB (Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer),Mans a les Mans, Caravana solidària per la Pau , Unicef , Banc dels Aliments, Asem Catalunya, . També en 2017 va oferir un concert al Centre Penitenciari de Can Brians de Barcelona.

D’altra banda, hi ha col·laborat amb la Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip amb Mónica Naranjo dins la Sagrada Família i d’un tema inclòs en el CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies. En 2020, va gravar per “La Marató” un videoclip amb el grup Obeses al terrat de l’Hospital del Vall d’Hebron de Barcelona i en 2021, amb el cantant Luís Fonsi. El desembre de 2021 el cèlebre Youtuber Rubius, va celebrar el seu desé Aniversari a les xarxes amb un vídeo amb la JOSB al Palau de la Música, vist actualment per més d’once milions de persones. En juliol de 2022 la JOSB  va ser convidada per la Fundació Princesa de Girona i músics de la JOSB van actuar en l’entrega dels premis anuals, devant la familia Reial i en  directe per TV2. Aquesta primavera 2023 la JOSB ha iniciat una gira al Palau d ela Música  amb el grup BLAUMUT,  ha fet al debut a Girona i aquest estiu 2023 , debuta als escenaris del prestigiòs Festival Terramar  de Sitges i  Festival Portaferrada.

Des de gener de 2019 els mitjans col·laboradors de la JOSB són El Periódico, RNE 4, Revista Musical Catalana i el grup de Mitjans de la Corporació Catalana de Comunicació.

La JOSB des de la seva VII Temporada 21/22 ,te un Cicle propi de concerts al Palau de la Música Catalana.

.
.  .

 Francesc Prat
Francesc Prat
"Ha estat molt especial compartir l’entusiasme i l’emoció d’hores de treball amb els joves valors que conformen la familia Jove Orquestra Sinfònica de Barcelona.Gràcies a tots i cadascun dels membres de l’orquestra per creure i seguir el camí que ens traçava la meravellosa simfonia de Schubert, la “gran” Proud of you!"
Josep Caballé Domenech
Josep Caballé Domenech
"Quin gran honor poder constatar que aquest gran projecte anomenat  JOSB, creat ja fa 7 anys pel gran Carlos Checa, es supera concert a concert d'una manera inimaginable!!!Impressionant el concert d'aquest diumenge on joventut, respecte , amor per la música i compromís varen triomfar. Moltes felicitats i moltes gràcies a tots els músics"
Virginia Martínez
Virginia Martínez
"Trabajar con la JOSB ha sido un verdadero placer. La ilusión con la que trabajan sus músicos ha sido un regalo para mí, que he ido sorprendiéndome día a día de su progresión hasta ofrecer un concierto tan maravilloso como el de anoche en el Paraninfo de la Universidad de Barcelona. Solo tengo palabras de agradecimiento para todo el equipo por el trato que he recibido y por la pasión que le ponéis a vuestro trabajo."
Salvador Brotons
Salvador Brotons
"Felicitats Carlos Checa pel teu gran treball amb la JOSB. És molt gratificant treballar amb joves tan entusiasmats. Aquesta experiència la valoraran molt en un futur, especialment perquè som un país que hauríem de tenir moltes més orquestres i fa molta falta la sensibilitat per l'art ja de ben joves. Gràcies per la vostra iniciativa i ànims per continuar creixent".
Íñigo Pirfano
Íñigo Pirfano
"Trabajar con la JOSB ha supuesto una experiencia enriquecedora y gratificante. La entrega, el talento y la pasión de estos jóvenes instrumentistas permiten alcanzar un muy alto nivel de excelencia musical”
Manuel Hernádez Silva
Manuel Hernádez Silva
"La energía que imprimen los jóvenes al hacer música es quizá la mejor recompensa que podemos recibir los directores que trabajamos con ellos. Guardo un recuerdo entrañable de mi vista a la JOSB"
Carlos Checa
Carlos Checa
"La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona és una experiència musical extraordinària per als joves i una eina cultural molt valuosa per a la ciutat"
Joshua Dos Santos
Joshua Dos Santos
"La JOSB más que una orquesta es una familia. Su entrega y dedicación está en cada una de sus notas. Ha sido un gran honor conocerlos"

Consulta la trajectòria artística de la JOSB:

MEMÒRIA I TEMPORADA 2015-2016.

MEMÒRIA II TEMPORADA 2016-2017.

MEMÒRIA III TEMPORADA 2017-2018.

MEMÒRIA IV TEMPORADA 2018-2019.

MEMÒRIA V TEMPORADA 2019-2020.

MEMÒRIA VI TEMPORADA 2020-2021.

VII Temporada 2021/2022

Amb el patrocini de:

gratacós logifrio bcm

Col.labora:   logo-vector-obra-social-la-caixa

Amb el suport de:

logo sedeta defAj_BCN_D.indd

Mitjans col.laboradors:

logo el Periódico Revista Musical catalanaradio 4 rnelogo-catmusica

Comparte !