Joshua Dos Santos

Joshua Dos Santos

Director convidat 2016-2017.

Joshua Dos Santos es destaca com un dels directors joves més reconeguts internacionalment després del seu debut internacional en el Carnegie Hall de Nova York per a les Veus del Festival Amèrica Llatina, en el Projecte Mahler, amb l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar, com a assistent amb Gustavo Dudamel i la Filharmònica de Los Angeles, i les seves moltes actuacions a Amèrica del Sud, els Estats Units d’Àsia i Europa.
Dos Santos, un deixeble del mestre José Antonio Abreu, ha guanyat reconeixement per la seva versatilitat i experiència en el podi. Va desenvolupar les seves habilitats musicals en el Sistema Nacional de la Joventut i la Infància Orquestres i Cors de Veneçuela. Va fer el seu debut com a director a l’edat de 15, amb l’òpera de Pietro Mascagni Caballería Rusticana. Ha treballat com a director musical de l’Orquestra Juvenil Simfònica de l’Estat Vargas (2001-2002), i va dur a terme una intensa, i el treball de gestió social de la música amb l’Orquestra Simfònica Juvenil de Carabobo (2002-2009).

Durant la temporada 2010-2011, es va anar en una gira nacional de concerts incloent una parada en el XVI Festival Llatinoamericà de Música de Caracas, on va dirigir l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar (SBSO) en l’estrena mundial de diverses obres llatinoamericanes. Dos Santos ha dominat el repertori contemporani universal i regularment realitza veneçolana i llatinoamericana funciona com un mitjà per promoure la seva difusió.

S’ha exercit com a director d’orquestra en la comediant Emilio Lovera “Emilio Lovera Simfònic” espectacle (2006), en Huáscar Barradas gira simfònica “Inèdits” (2009-2010) i de renom mundial flautista Pedro Eustache (2012).

L’any passat, Dos Santos també va dirigir l’estrena mundial i nord-americana de diverses obres encarregades pel Carnegie Hall, així com noves composicions per la 17ª edició del Festival de Música Llatinoamericana.

També ha treballat en estreta col·laboració amb els mestres Carlos Dutuoit,Neeme Järvi, Pablo Heras-Casado, dirigint l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, no menys de cinc vegades per la seriï “Concerts de joves” a la Sala de Concerts *Walt Disney a Los Angeles. Dos Santos també col·labora de forma regular amb el mestre Gustavo Dudamel com a director assistent durant les gires internacionals de la SBSO.

Joshua Dos Santos va ser aplaudida recentment com l’únic artista llatinoamericà que ha dirigit l’Orquestra Filharmònica Lódż durant les celebracions del 100 aniversari del naixement del compositor polonès Witold Lutoslawski en el Centenari Setmana Lutoslawski a Polònia.

Dos Santos va néixer a Caracas. Va passar la seva infància a València, on va ser guardonat amb el títol de “Jove de l’Any” pel diari regional “El *Carabobeño”. Va rebre la seva educació musical al Centre de Gustavo Celis  Saune Música de la Universitat de l’Estat de Carabobo, el Conservatori de Música de Carabobo, i l’Escola de Música Lozano Sebastián Echeverría. Ell era també un membre de la secció de violoncel de l’Orquestra Simfònica Nacional Infantil de Veneçuela, participant en concerts per tota Europa i Amèrica Llatina.

Comparte !