Joshua Dos Santos, director convidat. Temporada 18/19

Joshua Dos Santos, director convidat. Temporada 18/19

Després del seu debut internacional en el Festival “Voices from Latin American” del Carnegie Hall de New York; la seva participació en el “Projecte Mahler”, “Festival Beethoven” i “Festival Tchaikovsky” juntament amb l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar de Veneçuela i Gustavo Dudamel; la seva selecció per al Programa “Conducting Fellow” de l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, i les seves presentacions a Sud-amèrica, Àsia i Europa; el jove mestre Lusità-Veneçolà Joshua Dos Santos està forjant una àmplia trajectòria internacional que no es deté.
Deixeble del mestre José Antonio Abreu, Dos Santos s’ha format al reconegut programa d’educació musical veneçolà anomenat “El Sistema”. Va debutar com a director d’orquestra als 16 anys d’edat amb l’òpera Cavallería Rusticana, de Pietro Mascagni. Ha estat director musical de les orquestres veneçolanes Simfònica Juvenil de l’Estat Vargas (2002-2003) i Simfònica Juvenil de Carabobo (2003-2009), realitzant una intensa labor gerencial, social i artística que encara és reconeguda al territori nacional.
Dos Santos és considerat un dels joves directors veneçolans més experimentats i versàtils de la seva generació, el seu domini del repertori clàssic, contemporani i llatinoamericà ho ha portat a dirigir l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles en el cicle Concerts per a Joves realitzat en el Walt Disney Concert Hall; d’igual forma ha dirigit estrenes mundials al voltant del món i especialment en el “Festival Llatinoamericà de Musica” realitzat a Caracas, Veneçuela.
Joshua ha col·laborat amb mestres com Charles Dutoit, Neeme Järvi, Pablo Heras-Casado i els últims 5 anys amb el seu principal mentor Gustavo Dudamel. Ha dirigit l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio France (Festival “Présences”), Orquestra Simfònica de Gothenburgo (Suècia), Orquestra Simfònica Simón Bolívar de Veneçuela, OFUNAM (Estrena Nacional de la Simfonia No.3 de Krzysztof Penderecki. Mèxic), Orquestra Simfònica de Porto Alegri (Brasil), Orquestra Filharmònica de Łódż (100 anys del naixement del compositor Witold Lutoslawski. Polònia), Orquestra Filharmònica de Malàisia, Orquestra Filharmònica ABS-CBN (Filipines), Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (Espanya), entre unes altres. També va realitzar la seva primera producció CD-DVD en conjunt amb l’Orquestra Simfònica de Veneçuela i l’ambaixada de Portugal a Veneçuela amb obres de Carlos Seixas, Joao Bomtempo i Aldemaro Romero.
Joshua Dos Santos va néixer a Caracas, des de molt primerenca edat va viure a València, Veneçuela on va ser nomenat “Jove personalitat d’any” pel diari “El Carabobeño”. Actualment és Director Musical de la Jove Orquestra de Filipines i Director Associat de l’Orquestra Sinfóncia Simón Bolívar de Veneçuela.

Comparte !