Com funciona la JOSB?

Com funciona la JOSB?

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, ​​és una jove formació orquestral formada per músics d’edats compreses entre els 15 i els 26 anys, que realitza intensos assajos en dos caps de setmana consecutius previs al primer concert i realitza així una temporada de concerts gratuïts i també solidaris a la ciutat de Barcelona, amb un mínim anual de sis programes simfònics diferents, no tenint prevista la seva activitat per Nadal, Setmana Santa, ni a l’estiu.

Compta amb un equip de professors especialitzats que permet una formació complementària a l’educació musical de tots els seus integrants i que participa activament en els assajos parcials, d’aquesta manera, els músics enforteixen el seu aprenentatge com a instrumentistes en l’orquestra. D’aquest equip de professors formen part permanent del consell artístic de la JOSB juntament amb el seu director titular Carlos Checa,el compositor  Albert Carbonell i Sauri, Beatriz Cambrils, flauta de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i Matthias Weinmann, violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

La JOSB s’estructura sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa, i convida regularment a directors d’orquestra per ampliar la formació dels nostres músics, com ara Josep Caballé Domènech, Joshua Dos Santos, Salvador Brotons, Manuel Hernández Silva, Rubén Gimeno, Íñigo Pirfano, Virginia Martinez , Francesc Prat i Michael Thomas. En aquesta VI temporada 20/21, torna  Iñigo Pirfano i  per primer cop debuta amb la JOSB Christian Vásquez i Tomàs Grau.

CONCERTS.

Com a projecte educatiu, cultural i social, la JOSB té vocació d’oferir concerts en diferents espais i auditoris tant en la pròpia ciutat com fora de Barcelona. L’orquestra ha actuat en sales com la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu, l’Auditori, Palau de la Música Catalana, l’Auditori Axa, l’Auditori Eduard Toldrà del CMMB, El Paranimf de la Universitat de Barcelona i a la Sala d’actes del Centre Cívic “La Sedeta “, la seva seu habitual d’assajos juntament amb l’Escola Municipal de Música de l’Eixample. l’Orquestra ha estat convidada i ha realitzat dues gires , la primera en 2018 per Salamanca, Plasencia i Reus i la segona en 2019, per Andorra i Huesca.

SUPORT INSTITUCIONAL PÚBLIC I PRIVAT.

L’orquestra rep un suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de cultura i a més gràcies a la signatura d’un conveni realitzat en 2015 per la cessió d’espais al Centre Cívic la Sedeta i l’Escola Municipal de Música de l’Eixample.

La JOSB es finança a través de l’Associació Barcelona Ciutat de Música, gràcies a les aportacions dels propis integrants de l’orquestra, que aporten 41 euros mensuals, o bé en fraccions semestrals de 250 € .Aquestes aportacions es poden prorrogar fins a dos anys consecutius on els músics poden optar de nou a realitzar les proves per continuar en l’orquestra, o bé deixar d’abonar aquesta quota en el moment que el músic deixa de pertànyer a la JOSB.

Finalment, la JOSB compta amb membres col·laboradors i protectors que realitzen donacions i empreses privades que Patrocinen l’orquestra. En aquesta VI Temporada 2020-2021 la JOSB compta amb el patrocini de   l’empresa Gratacós i el suport de l’obra Social La Caixa.

La JOSB TAMBÉ DESENVOLUPA UNA IMPORTANT ACTIVITAT SOLIDÀRIA

La JOSB no només complementa a joves en la seva formació musical i ofereix concerts gratuïts a la ciutadania, l’orquestra també desenvolupa des de la seva fundació una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càritas gràcies a l’Ordre Constantinià de Sant Jordi ,per a la Fundació Pasqual Maragall,l’AFAB (Associació de familiars malalts d’Alzheimer) UNICEF, Mans a les Mans, Caravana solidaria per la Pau  i  a més ha col·laborat amb la Marató de TV3 en les edicions de 2016 i 2020.

Consulta la trajectòria artística de la JOSB:

MEMÒRIA I TEMPORADA 2015-2016.

MEMÒRIA II TEMPORADA 2016-2017.

MEMORIA III TEMPORADA 2017-2018.

MEMORIA IV TEMPORADA 2018-2019.

MEMORIA V TEMPORADA 2019-2020.

VI Temporada 2020/2021

Patrocina:

gratacós            bcm

Col.labora:

logo-vector-obra-social-la-caixa

Amb el suport de:

logo sedeta defAj_BCN_D.indd

Mitjans col.laboradors:

logo el PeriódicoRevista Musical catalanaradio 4 rne

Comparte !